Sağlıklı Beslenme Programı

Beslenme uzmanı, psikologlarımız ve spor eğitmenimiz ile Türkiye de ilk ve tek ebeveynli sağlıklı beslenme programı 3 ay sürmektedir, hem sağlıklı tarifleri uygulanılacak hemde psikolojik yönden çocuklarımızın bakış açısı, iştahsızlık ya da aşırı iştahlı olma sebeplerini nasıl çözebiliriz bilgilendirici workshop çalışmaları yapılacak. İşte birkaç nedenlerimiz:

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları en iyi ve en kalıcı bir biçimde çok küçük yaşlarda kazanılır. Araştırmalar, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin; dikkat sürelerinin kısaldığını, algılamalarının azaldığını, öğrenmede güçlük çektiklerini, davranış bozuklukları sergilediklerini, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığını ve okul başarılarının düştüğünü ortaya koyuyor. Özellikle ilkokul çağı (6 – 12 yaş), çocuğun ailesinden ilk kez ciddi bir şekilde ayrıldığı ve çocuğun çevresi ile iletişiminin arttığı bir dönemdir. Bu çağda eğitim ile konulan kurallar çocuğun ruhsal gelişimini etkilerken, sağlıklı büyüme de beslenme ile desteklenmelidir.
Çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan çeşitli besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir. Pratik olarak çocukta enerji alımı tüketimine eşit olmalı ve normal büyüme ve gelişmeyi sağlayacak düzeyde olmalıdır.
Çocuğumuzu beslerken yaptığımız en büyük hata doğal davranmamaktır.
Günümüzde çocukluk çağında görülen şişmanlığın en büyük ve en önemli nedenlerinden biri televizyon ve bilgisayar önünde geçirilen uzun ve hareketsiz saatler, ikincisi de fast-food ve abur cubur tüketiminin fazla olmasıdır. Aileler bu iki tehlikeye çok dikkat etmelidirler. 
Vücudun düzenli çalışması, tüketilen besinlerin vücuda yararlılığının artırılması, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağlamaları açısından fiziksel aktivitenin artırılmasına da önem verilmelidir. 
Çocukların ödüllendirilerek beslenmesini sağlamak da yanlış beslenme alışkanlıkları kazanmasına neden olur. Ödüllendirme yerine sağlıklı beslenmeyi öğrenmesi ve beslenmenin doğal bir ihtiyaç olduğunu anlaması sağlanmalıdır. 
İşte bu yüzden farklı beslenme programlarımız oluşturulmuştur.

Tüm annelerimize katılımları ve yanimizda olduklari için çok teşekkür ederiz @serapoguztan @mutluannelerplatformu@zeyneppserdarr @nimostyloblog@eniselives @brisamomm @instaykin@basaksehiranneleri @zehradorter@balyanaginhikayesi @_tubii_ @esraeba